4/5

Arroz negro is een rijst met zeevruchten. Vaak zijn dat calamaris en gamba’s. Het gerecht staat bekend om zijn kenmerkende zwarte kleur. Wij mochten dit fantastische gerecht pasgeleden proberen. Wat vonden we deze authentiek Valenciaanse maaltijd?

Het eerste wat opvalt is natuurlijk de overheersende zwarte kleur. En om eerlijk te zijn is dat het op het eerste oog niet heel erg smakelijk. We zeiden gekscherend tegen elkaar al dat het lijkt op een paella die al weken over de datum is. 

De zwarte kleur is echter gelukkig te verklaren door een wat geruststellerende reden. De donkere kleur van het gerecht komt namelijk van inktvisinkt, ook wel bekend als sepia.

Arroz negro
Arroz negro in Llar Roman

Hoe smaakte het?

Het belangrijkste van een gerecht is natuurlijk hoe die smaakt. En we moeten zeggen dat de arroz negro erg goed smaakt! De inktvisinkt zorgt ervoor dat de rijst erg zacht en smaaktvol is. Het is een enorm goede combinatie met gamba’s en calamaris. Zeker een aanrader wanneer je iets wil proeven dat uit de regio komt. We adviseren je echter wel om dit lekkere gerecht niet te kiezen als je op date bent, aangezien je tanden een beetje donkerkleurig worden. 

Waar kan ik Arroz negro in Valencia eten?

Wil je nu zelf dit ontzettend gave gerecht ook proeven? Dat kan dat bijvoorbeeld bij het restaurant Llar Roman. Dit sfeervolle restaurant is perfect voor een smaakvolle lunch en is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg en er zijn ook parkeermogelijkheden. Llar Roman serveert behalve arroz negro ook topgerechten zoals paella en arroz del senyoret.

Ontdek ook onze blog over de beste rijstgerechten uit Valencia.