Valencia staat bekend als een van de meest bruisende steden in Spanje, en is populair bij zowel de lokale bevolking als bij toeristen. De sinaassappelstad heeft een bloeiend nachtleven en trekt ieder jaar duizenden bezoekers aan. Hier delen we onze insider-tips, zodat jij optimaal kan genieten van het levendige uitgaansleven in Valencia.

De wijk El Carmen is een absolute aanrader voor een avondje uit. In dit oude stadscentrum kun je bijvoorbeeld naar jazzoptredens in de bar Jimmy Glass of naar de flamenco-avond van Radio City. De bekende straat Carrer de Caballeros zit vol met barretjes en pubs, zoals bijvoorbeeld Unic, een goed startpunt voor je avondje uit.

Ook het gebied rondom Ciudad de las Artes y las Ciencias heeft een aantal geweldige opties. L’Umbracle wordt in de zomer omgetoverd tot een openlucht-discotheek, waarbij je op het stijlvolle terras kan genieten van een lekkere cocktail en tussen palmbomen kan dansen op swingende muziek. En daar houdt het niet op, want onder L’Umbracle vind je ook nog de bekende nachtclub Club MYA. Dit is een enorme club met meerdere verdiepingen, waarbij er in verschillende ruimtes aparte muziekstijlen gedraaid worden.

De Marina is een levendige zone aan het strand die vooral in de zomermaanden veel bezoekers trekt. Marina Beach Club is een begrip in Valencia. In deze hippe strandclub kun je in de avond helemaal los gaan op muziek of genieten van de vele soorten cocktails. La Fábrica de Hielo is een andere aanrader. Dit culturele centrum heeft een industriële uitstraling en is de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannende avond met live muziek of een comedy show.

l'umbracle valencia
L'Umbrace (© Facebookpagina L'Umbracle)

Wat zijn de beste bars in Valencia?

Valencia is een stad met een ruime keuze aan gezellige bars en pubs. Een bar is een uitstekende plek om je avond te beginnen. Je kan hier bijvoorbeeld nieuwe drankjes uitproberen, nieuwe mensen leren kennen of genieten van live muziek. Hieronder vier bars in Valencia die wij aanraden:

  1. Radio City: leuke bar in het oude centrum met veel diversiteit, van dj’s, live-muziek tot jazzoptredens.
  2. St. Patrick’s Irish Pub: Ierse pub die bekend staat als een van de beste sportsbars in Valencia. Goede sfeer met veel internationale studenten en reizigers.
  3. Café Negrito: bekende bar met lekkere Agua de Valencia. Populair in de zomermaanden met een fijn terras.
  4. Café de Las Horas: dit alom bekende en geliefde café heeft een stijlvol neobarok interieur en goede cocktails.
agua-de-valencia
Agua de Valencia

Wat zijn de beste clubs van Valencia?

Na een bezoek aan een bar gaan veel mensen door naar een club of discotheek. Valencia is een stad waar je veel goede clubs kan vinden. Waag een dansje in één van onderstaande clubs die wij aanraden:

  1. L’Umbracle & Club MYA: unieke locatie tussen de palmbomen en een ruime keuze aan muziekstijlen binnen de verschillende dansvloeren.
  2. Barraca: bekende nachtclub dichtbij het strand waar vaak techno-muziek gedraaid wordt.
  3. La3: een van de hipste nachtclubs van Valencia, berucht om de schuimparty’s en verkleedfeesten.
  4.  Marina Beach Club: discotheek aan het strand, staat bekend om zijn elegante uitstraling, harde muziek en ruime keuze aan loungebankjes.
marina beach club
Marina Beach Club

Veelgestelde vragen over uitgaan in Valencia

Wat zijn de openingstijden van clubs en bars in Valencia?
Clubs en bars in Valencia zijn meestal geopend van 22.00 uur tot 6.00 uur ‘s ochtends. Bars zijn vooral tussen 22.00 uur en 2.00 uur goed bezocht, en vanaf 2.00 uur gaan mensen naar clubs.

Wat is de leeftijdsgrens voor toegang tot clubs en bars in Valencia?
De leeftijdsgrens voor toegang tot clubs en bars in Valencia is meestal 18 jaar oud. Sommige clubs hebben echter een hogere leeftijdsgrens van 21 jaar of ouder.

Wat zijn de dresscode-regels voor clubs en bars in Valencia?
De dresscode voor clubs en bars in Valencia kan verschillen, maar over het algemeen geldt dat je er netjes en verzorgd uit moet zien. Vermijd te casual kleding en draag geen sportkleding.

Verder lezen? Wellicht vind je onderstaande artikelen ook interessant