Ben je in Valencia en, net als wij, een voetballiefhebber? Dan is een tour door het stadion van Valencia CF (Estadio Mestalla) zeker de moeite waard. Estadio Mestalla biedt rondleidingen aan het publiek, waarbij je de geschiedenis van het stadion en de achter-de-schermen gebieden kan ervaren. De rondleiding met gids omvat toegang tot de tribunes, de persruimte, de kleedkamers en het veld.

Estadio Mestalla is sinds 1923 het thuisstadion van Valencia CF en wordt ook gebruikt als locatie voor het Spaanse nationale team. Het stadion heeft talloze UEFA Champions League wedstrijden gehost, evenals andere internationale voetbalwedstrijden. Bovendien wordt het stadion gebruikt voor concerten en andere culturele evenementen.

Het is een van de oudste en meest iconische voetbalstadions in Spanje en staat bekend om zijn kenmerkende, stijle tribunes en centrale locatie in de stad.

Mestalla stadion tour Valencia CF
Eigen foto

Wat kan je verwachten van de tour?

Tijdens de tour wordt je aan de hand van een gids meegenomen naar verschillende gebieden in het stadion. Je zal meer te weten gaan komen over het verleden van Valencia CF, de gewonnen prijzen en de legendes die er gespeeld hebben. Centraal staat hierin Mario Kempes, de Argentijnse spits die eind jaren 70′ furore maakte in de sinaassappelstad.

Hoogtepunt is het betreden van het veld, waarin je onder meer kan zitten in de dugout. Verder krijg je ook de kleedkamers te zien, de officiële persruimte, de VIP-ruimte en kun je uiteraard over de tribunes lopen. Gedurende de tour zijn er genoeg momenten om leuke foto’s en video’s te maken, dus neem je mobiel zeker mee.

Tickets kopen

Zin om te gaan? Dan raad ik je aan om de tickets online bij Tiqets aan te schaffen. Met een paar klikken op de knop koop je ze, en ontvang je ze vervolgens direct in je mailbox. Snel, makkelijk en handig.

Video voor sfeerimpressie

Onderstaande video van het officiële YouTube kanaal van Valencia CF uit 2019 geeft je een fijne impressie hoe de tour eruit gaat zien. Anno 2024 is de tour nog steeds vergelijkbaar met de beelden die je ziet.

Veelgestelde vragen over de stadiontour

1. Hoe lang duurt de tour?
De tour duurt ongeveer een uur.

2. Hoeveel kosten de tickets?
Voor volwassenen zijn er tickets vanaf 11,50 euro. Tot 4 jaar gratis entree.

3. Wat zijn de openingstijden?
We raden je aan de beschikbare time-slots te bekijken tijdens het aankoopproces. Wees 15 minuten voor de tour begint aanwezig.

4. In welke taal is de tour?
De tour is in het Engels of Spaans.

Meer lezen? Wellicht vind je onze onderstaande artikelen ook leuk: