Ben je opzoek naar een (glutenvrij) restaurant in Valencia met lekkere tapas en een authentieke sfeer? Dan is Bodega Casa Montaña sowieso iets voor jou! Dit sfeervolle tapasbarretje in de wijk Cabanyal bestaat al sinds 1836 en is zeer populair bij de lokale bewoners. Het staat bekend als één van de beste tapas restaurants in Valencia. Wij hebben de proef op de som genomen en er een hapje gegeten. Hoe beviel het?

Het eerste wat ons opviel aan Casa Montaña Valencia is de traditionele inrichting en uitstraling. Het is niet voor niets de oudste tapasbar van Valencia. Zo vind je veel oude wijnvaten en zijn de meubels van hout. Ook de bar is knus en gezellig. We hebben ons laten vertellen dat ze een grote wijnkelder hebben die opslag biedt voor wijnen van over de hele wereld. Logischerwijs is het assortiment aan wijnen in het restaurant dan ook divers en smaakvol.

casa montana valencia
Bodega Casa Montaña (foto van website)

Heerlijk eten en glutenvrije opties

Dan het eten. Wij kozen onder andere voor de sardientjes, de patatas bravas en de pimientos de Padrón. De smaak van het eten is erg goed. Zelf ben ik een enorme fan van pimientos de Padrón. Deze Spaanse pepertjes zijn lekker zoutig en de perfecte tapa naast een visgerecht. Wij kozen dus voor de sardientjes en deze waren heerlijk in combinatie met de citroen.

Ook mensen met coeliakie kunnen terecht bij Casa Montaña in Valencia. Ze hebben namelijk een speciaal menu met alleen maar glutenvrije ingrediënten. Super fijn dus. Lees hier meer over glutenvrij eten in Valencia. Wat ons verder opviel was de vriendelijkheid en snelheid van het personeel. Een leuk extra’tje is dat Casa Montaña Valencia ook een Nederlandse menukaart heeft. 

Wat ons betreft scoort Bodega Casa Montaña een dikke 10!

pimientos de padron maken

Reserveren vooraf is verstandig

Hou er rekening mee dat je bij veel restaurants in Spanje moet reserveren en Bodega Casa Montaña is daar geen uitzondering op. Het restaurant ligt in de wijk Cabanyal en parkeren is mogelijk. Bij reservering bieden je ze ook nog eens twee uur gratis parkeren aan. Zoals je misschien weet dineren Spanjaarden relatief laat in de avond. Zie hieronder de openingstijden en contactgegevens. ¡Que aproveche!  

Terug navigeren naar restaurants of lokale specialiteiten.