Het is een aanrader om Valencia te bezoeken in de herfst. Je kunt veel zien, doen en er is geen massatoerisme zoals je die in de zomer ziet. Het weer in de herfst is aangenaam. De temperatuur ligt meestal rond de 20 graden. Dat is een prima temperatuur voor een actieve dag dus! De beste activiteiten in het najaar lees je hier.

Bezoek de leuke winkels en marktjes

Valencia staat bekend om zijn gezellige winkeltjes en marktjes. Het is in de herfst dan ook een must om naar het Mercado Central te gaan. Veel locals uit Valencia doen hier dagelijks hun boodschappen. Het is niet alleen een prachtplek om doorheen te lopen, je ondekt er ook vele lokale kraampjes met voor ieder wat wils. Populaire producten uit de eigen streek zijn verse sinaasappels, hammen, kazen, gamba’s en nog veel meer.

Vlakbij het Mercado Central tref je de bekendste winkelstraat van Valencia aan: de Calle Colón. Hier shop je in winkels als ZARA, Mango en Pull & Bear. Een andere aanrader is een bezoek aan de wijk Ruzafa. Hier bevinden zich veel schattige vintage winkeltjes, tapasbarretjes en artistieke gallerijen. 

Slecht weer? Ook dan biedt Valencia in de herfst uitkomst. Er zijn een aantal grote overdekte warenhuizen waarbij je kunt winkelen tot je erbij neervalt. De twee bekendste winkelcentra zijn El Saler en Aqua. Allebei in het centrum van de stad.

Wandeling door el Jardín del Turia

Wil je het drukke stadsleven even ontsnappen? Wandel of fiets dan eens door el Jardín del Turia. Dit prachtige park loopt dwars door het centrum van Valencia heen en is in totaal zo’n 9 kilometer lang. De relaxte sfeer maakt het park een uitstekende spot voor een picknick (alcohol overigens niet toegestaan). Veel mensen komen hier ook hardlopen, fietsen of zelfs fitnessen. 

Het park ligt met zijn centrale ligging op steenworp afstand van het winkelcentrum en het razend populaire Ciudad de las Artes y de las Ciencias.

Proef de herfst in Valencia

Ben je in Valencia, dan wil je natuurlijk de lekkere tapas- en andere eettentjes niet missen. In de herfst is pompoen populair. Haal eens een buñuelo in Horchateria Fabian. Deze traditionele Fallas lekkerij lijkt op een donut en wordt gegeten als dessert, maar ook tijdens het ontbijt met een kop koffie. Ook gaan geroosterde pompoenen in bakkerijen en supermarkten als spreekwoordelijke warme broodjes over de toonbank. Persoonlijke tip: de kaas en pompoen cake van La Más Bonita is verukkelijk!

Vier feest met de locals

Elk jaar is het op 9 oktober feest. Op die dag in 1238 werd Valencia veroverd door de Christenen. Dat na eeuwenlang onder Arabisch bewind te zijn geweest. Op 9 oktober zijn er verschillende evenementen in de stad. Zo is er bijvoorbeeld een Middeleeuwse markt op de Torres Serrano brug. Er worden ook altijd fantastische vuurwerkshows gegeven. Door de straten geniet je van gezellige muziek. Meer over de geschiedenis van Valencia.

We blijven nog even bij 9 oktober, want naast de bevrijding wordt ook de liefde gevierd met het feest van San Dionisio. In Valencia ook wel Mocaorà genoemd. Hierbij is het traditie dat de man elk jaar een sjaaltje met marsepein geeft aan zijn geliefde. Leuke tip als je je partner wilt verrassen in Valencia!

Torres Serrano Valencia

Meer handige tips:

  • Op 14 september vindt het jaarlijkse Bonic/a Fest plaats. Op deze dag zijn in de avond zo’n 14 markten open en kunnen bezoekers genieten van lokale gerechten zoals paella en andere festiviteiten zoals karaoke en theater.
  • Bezoek eens het balkon van het prachtige stadshuis. Gratis te bezoeken van maandag tot vrijdag tussen 8 en 15 uur.
  • De leuke markt Mercado de San Vicente in sinds 2019 open. Het concept is gebaseerd op de verkoop van traditionele en plaatselijke lekkerijen.
  • Het prachtige Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa. Aanrader om te bezoeken in de herfst. Je kan ook de prachtige dierentuin Bioparc bezoeken.
  • Het najaar is een perfect tijd om musea te bezoeken. Bekijk onze blog over de beste musea in Valencia.