Valencia is een populaire bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Als je van plan bent om naar Valencia te reizen, dan zijn er verschillende luchtvaartmaatschappijen die je daarheen kunnen brengen. In samenwerking met VluchtVolgen24.nl zullen we je in dit artikel alles vertellen wat je moet weten als je binnenkort naar Valencia gaat of wil vliegen.

Aeropuerto de Valencia, ook wel bekend als luchthaven Valencia (VLC), is de internationale luchthaven die de stad Valencia en de omliggende regio bedient. De luchthaven bevindt zich ongeveer 8 kilometer ten westen van het stadscentrum en is de op zes na drukste luchthaven van Spanje, met jaarlijks meer dan 8 miljoen passagiers.

Aeropuerto de Valencia biedt vluchten aan naar verschillende bestemmingen in de gehele wereld. Luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden van en naar Valencia Airport zijn onder meer KLM, Transavia, Ryanair, Vueling, Iberia, Air Europa en Lufthansa. 

Vliegveld Valencia

Vluchtprijzen: hoeveel kost een ticket?

De vliegticket prijzen naar Valencia variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vertrekplaats, het seizoen, de luchtvaartmaatschappij, de boekingstijd, en meer. Over het algemeen geldt dat hoe eerder je boekt, hoe goedkoper het ticket zal zijn. Een directe retourvlucht begint al vanaf € 78,-. Maar nogmaals: boek ruim van te voren, zodat je een gunstige ticketprijs weet te bemachtigen.

Vervoer van en naar de luchthaven

Er zijn verschillende opties beschikbaar om van en naar Valencia Airport te reizen, waaronder de metro, de bus en de taxi.

  • Metro: De luchthaven van Valencia heeft een eigen metrostation. Deze lijn verbindt de luchthaven met het centrum van Valencia, waardoor je binnen ongeveer 25 minuten in het stadscentrum bent.
  • Bus: Er zijn verschillende busdiensten beschikbaar van en naar Valencia Airport, waaronder stadsbussen, intercitybussen en pendelbussen. De meest populaire optie is de Aerobús, die elke 20 minuten rijdt tussen de luchthaven en het centrum van Valencia.
  • Taxi: Er zijn ook taxi’s beschikbaar bij de luchthaven, die reizigers naar hun bestemming in Valencia kunnen brengen. De taxistandplaats bevindt zich buiten de aankomsthal.
  • Autoverhuur: Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven beschikbaar op Valencia Airport, waaronder Avis, Hertz en Europcar.
Lees ook ons artikel die dieper ingaat op het openbaar vervoer in Valencia.

Vlucht volgen

Er zijn websites zoals vlucht volgen die live vluchtinformatie weergeven. Je kunt een vlucht zoeken op basis van de vluchtnummer, luchtvaartmaatschappij, vertrek- of aankomst. Handig als een familielid of vriend naar Valencia vliegt en je die vlucht in de gaten wilt houden.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een vlucht naar Valencia?

De vluchtduur naar Valencia hangt af van je vertrekplaats en de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Gemiddeld duurt een vlucht naar Valencia vanuit Nederland ongeveer 2,5 uur.

Welke documenten heb ik nodig om te vliegen naar Valencia?

Om te vliegen naar Valencia heb je een geldig paspoort of ID-kaart nodig. Controleer voor vertrek welke reisdocumenten nodig zijn voor jouw specifieke situatie.

Wat is de beste tijd van het jaar om naar Valencia te reizen?

De beste tijd om naar Valencia te reizen is in het voorjaar (maart-mei) of in het najaar (september-november), wanneer de temperaturen aangenaam zijn en er minder toeristen zijn.

Meer lezen? Wellicht vind je onze onderstaande artikelen ook leuk: