Je bent in Valencia en graag zou je een authentieke paella willen eten in een goed restaurant. Bovendien ééntje zonder al teveel toeristen. Er zijn veel eettentjes waar je paella kan eten, maar niet overal is de kwaliteit goed en volgens recept. Als Valencia insiders helpen we je graag een handje. Hier vind je de vijf beste paella restaurants in Valencia. 

Onze favoriete plek om paella te eten in Valencia. Dit traditionele restaurant is opgericht in 1922 en ligt tegenover het Malvarrosa strand. Casa Carmela bereidt paella zoals hun overgrootoma hen dat leerde: met lokale ingrediënten van de allerbeste kwaliteit en gekookt met het brandhout van sinaasappelbomen.

Verwacht een dun gelaagde paella met een rokerige smaak door het vuur. Casa Carmela serveert de paella altijd in het midden van de tafel. Dit doen ze traditioneel gewijs zodat iedereen het gerecht met elkaar kan delen. Vergeet trouwens niet een houten lepel te vragen. Dit is traditie en men zegt dat hiermee de paella het lekkerste smaakt. Het is daarnaast ook leuk om een kijkje te nemen bij de paellero. Dit is de plek waar de paella’s gekookt worden.

Voor je naar Casa Carmela in Valencia gaat, moet je van tevoren even bellen en de Paella Valenciana bestellen (minimaal 2 personen).

Foto: Casa Carmela (website)

Alqueria del Brosquil - Proef de lente (en paella!)

Net buiten Valencia vind je Alqueria del Brosquil. Alqueria betekent ook wel boerderij in het Valenciaans. De traditionele uitstraling van het paella restaurant en zijn schilderachtige omgeving doet zijn naam er zeker eer aan. Sinds de opening in 2008 is Alqueria del Brosquil uitgegroeid tot een van de gastronomische referentiepunten in de traditionele Valenciaanse keuken.

Een bezoekje aan dit prachtige restaurant is extra mooi in de lente. Dan ruik je namelijk de heerlijke geur van de azahar (bloem van de sinaasappelbomen). Dit in combinatie met de smaak van een overheerlijke paella is heaven!

Tip: tijdens het reserveren raden we je aan om te vragen naar een plek op het buitenterras of de met glas omsloten ruimte die uitkijkt op de sinaasappelboom-velden.

alqueria del brosquil
Foto: Alqueria del Brosquil (Facebook)

Alqueria del Pou - Nieuwe topper op goede locatie

Alqueria del Pou opende in 2012 zijn deuren. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken bij de lokale bevolking. Mede dankzij de lekkere paella die volgens het traditionele recept wordt gemaakt. Een ander pluspunt van dit paella restaurant in Valencia is zijn bereikbaarbaarheid (slechts 500 meter van Ciudad de las Artes y las Ciencias). Ook de goede prijs helpt mee aan de hoge waardering van het restaurant.

Alqueria del Pou is bovendien de ideale plek om typische gerechten te proeven uit het zuidelijke gebied van Valencia. Denk daarbij aan la Titaina (tomaat, paprika, pijnboompitten en tonijn buik in olijfolie), of de verse producten uit de Middellandse Zee.

alqueria del pou
Foto: Alqueria del Pou (website)

Bon Aire - Prijswinnend restaurant aan de rand van La Albufera

Het dorpje El Palmar is de wieg van de Paella Valencia. Het mag dan ook geen toeval heten dat één van de beste paella restaurants in Valencia zich hier bevindt. Het befaamde Bon Aire wordt in 1982 opgericht. Interessant feitje is dat de oprichters Bon Aire met hun eigen handen hebben gebouwd.

Behalve de traditionele topgerechten, zoals de paella, is er bij Bon Aire ook genoeg keuze voor innovatieve schotels. Door de jaren heen heeft het restaurant vele prijzen gewonnen voor andere de kwaliteit van haar paella. Kwaliteit gegarandeerd dus!

Tip: combineer je Bon Aire bezoek met een boottrip op het L’Albufera meer, de prachtige natuur en magische zondersongang is een niet te vergeten ervaring.

bon aire valencia
Foto: Bon Aire (website)

Nou Racó - Behalve een top paella restaurant in Valencia ook een trouwlocatie

Ook Nou Racó bevindt zich in het natuurpark L’Albufera. Een unieke ervaring, ten eerste omdat het restaurant gelegen is in het midden van een adembenemend natuurlandschap, en ten tweede omdat het zich aan een pier bevindt. Het restaurant is dan ook een populaire plek voor het vieren van je bruiloft.

De paella is heerlijk en wordt op een delicate, traditionele manier gemaakt. Op het terras van Nou Racó geniet je tevens van lekkere cocktails en een mooi uitzicht op de zonsondergang.

Nou Racó heeft zelfs een kinderpark met entertainers om de kleintjes in het weekend en op feestdagen te entertainen. Dit maakt het paella restaurant in Valencia een uitstekende eetplek voor gezinnen met kinderen. 

Nou Racó
Foto: Nou Racó (Facebook)

Vergeet niet om op tijd telefonisch te reserveren en te zeggen dat je graag Paella Valenciana wilt eten.

Oh, en nog een ding … BON PROFIT! (eet smakelijk)

Terug navigeren naar restaurants of lokale specialiteiten.