In het oude stadscentrum van Valencia vind je een van de leukste koffietentjes van de stad: Horchatería Santa Catalina. Geniet hier van heerlijke churros met chocolade, verschillende ijsjes, of horchata met luchtige fartons. We vertellen je hier meer over onze ervaring bij Santa Catalina inclusief sfeerimpressie.

Het gezellige café is al meer dan 100 jaar een begrip in Valencia en wordt dagelijks veel bezocht door zowel toeristen als locals. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een merienda, de kleine maaltijd die Spanjaarden nuttigen rond 17.00 uur. Opvallend is de mooie inrichting, met de zwart-wit geruite tegels en de keramieke kunstwerken. 

De ingang van het café

Onze ervaring bij Santa Catalina

Iedere keer wanneer wij in Valencia zijn, bezoeken we wel Santa Catalina. Het personeel is vriendelijk, en er is ondanks de drukte altijd wel plek. De churros met chocolade is onze persoonlijke favoriet. De churros zijn van goede kwaliteit en smaken zoals ze horen te zijn. De chocolade is lekker dik en heeft een goede cacao-smaak. Het is ook lekker om de churros te dopen in de chocolade. Tijdens de Fallas-periode eten we hier buñuelos. Dit is een snack van gefrituurde deeg en pompoen.

interieur santa catalina
Het interieur van binnen
horchateria santa catalina
Churros met chocolade

Locatie: waar kun je dit café bezoeken?

Santa Catalina is te bezoeken op het volgende adres: Plaza de Santa Caterina, 6. Dit ligt pal naast het bekende plein Plaza de la Reina. De centrale ligging in de oude stad maakt dit gezellige eetcafé daarom een mooie stop na een middagje shoppen, of bezienswaardigheden bezoeken.  

Ontdek ook onderstaande artikelen over culinair Valencia