Villajoyosa is een kustplaatsje in de provincie Alicante, in het oosten van Spanje. De stad staat bekend om zijn kleurrijke huisjes en chocolade-industrie. Je kan hier onder meer het Valor Chocolade Museum bezoeken en relaxen op prachtige stranden. Kortom, Villajoyosa is een charmante en levendige stad met een rijke culturele erfenis en is zeker een bezoek waard.

In de 16e eeuw werd Villajoyosa getroffen door verschillende aardbevingen en overstromingen, wat leidde tot een periode van economische teruggang. In de 18e eeuw werd het dorp echter opnieuw opgebouwd en begon het zich te ontwikkelen als toeristische bestemming. In de 19e eeuw begon de chocolade-industrie in Villajoyosa te bloeien, wat bijdroeg aan de economische groei van het dorp.

Tot op de dag van vandaag is Villajoyosa een populaire toeristische bestemming, met verschillende bezienswaardigheden en activiteiten. Het dorp is ook bekend om zijn uitgerekte stranden en kleurrijke huizen, wat het een unieke en aantrekkelijke plek maakt om te bezoeken. Bekijk ook het overzicht van hotels in Villajoyosa op Booking en kies de juiste verblijfplaats voor je vakantie.

Villajoyosa boulevard

De kleurrijke huisjes

Villajoyosa staat dus zoals gezegd bekend om haar kleurrijke huizen die de straten van de stad sieren en een levendige en vrolijke sfeer creëren. De huisjes werden oorspronkelijk in heldere kleuren geschilderd om de vissers te helpen hun huizen te vinden als ze terugkeerden van zee.

In de loop van de tijd is de traditie van het schilderen van huizen in een regenboog van kleuren een belangrijk onderdeel van de identiteit van de stad geworden en heeft het bezoekers uit de hele wereld aangetrokken. Vandaag de dag zijn de kleurrijke huizen van de stad een populair onderwerp voor fotografen en zijn ze een van haar meest iconische kenmerken geworden. Leuk voor een Instagram foto, dus!

Het chocolademuseum

Het Valor Chocolademuseum (website) is gewijd aan de geschiedenis en productie van chocolade en biedt een unieke en interactieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Het museum is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw dat vroeger als chocoladefabriek werd gebruikt en bevat tentoonstellingen en interactieve displays over de geschiedenis van chocolade.

Je kan hier leren over de verschillende soorten cacao-bonen, het productieproces en de verschillende smaken. Er zijn ook demonstraties van chocolade-makende technieken en proeverijen van verschillende chocoladeproducten.

Veelgestelde vragen

1. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Villajoyosa?

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Villajoyosa zijn het Chocolademuseum, De kerk ‘La Iglesia de la Asunción’ en de vele stranden. De stad is ook bekend om haar kleurrijke huizen, die langs de boulevard staan en bijdragen aan de charme van de stad.

2. Is Villajoyosa een goede plek om te bezoeken?

Ja, Villajoyosa is een populaire toeristische bestemming aan de Costa Blanca. De stad is bekend om haar mooie stranden, rijke geschiedenis en cultuur, en heerlijk eten. De stad ligt ook dicht bij andere populaire bestemmingen in de regio, zoals Alicante, Altea, Benidorm en Calpe.

3. Is Villajoyosa gemakkelijk te bereiken?

Villajoyosa is gemakkelijk te bereiken via verschillende vervoersmiddelen. De stad is goed verbonden met de rest van de regio via de weg en het openbaar vervoer.

  • Met de auto: Villajoyosa ligt aan de Autovía del Mediterráneo (AP-7), die verbinding maakt met andere steden langs de Costa Blanca en het Spaanse vasteland. De stad is ook bereikbaar via de N-332, die langs de kust loopt.
  • Met het openbaar vervoer: Villajoyosa heeft een busstation met verbindingen met andere steden in de provincie Alicante. Er zijn ook treinverbindingen met Alicante en Denia.
  • Met het vliegtuig: De dichtstbijzijnde luchthaven is Alicante-Elche Airport, gelegen op ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Villajoyosa. Vanaf de luchthaven is Villajoyosa gemakkelijk te bereiken via de AP-7 of met het openbaar vervoer.
 

Meer lezen? Wellicht vind je onze onderstaande artikelen ook leuk